PAYLAŞ

Vücudumuzun en önemli bölgelerinden biri ayaklarımızda meydana gelen en büyük sorunların başında Topuk çatlakları gelir. Topuk çatlağı zamanla oluşabilecek bir problemdir ve oluşması aslında uzun yıllar alır. Topuk çatlakları kişinin uzun yıllar ilgilenmemesi sonucunda oluşur ve bu ilgisizliğin ileride dönüşü oldukça güç olabilir…

Hayatın giderek hareketlenmesiyle birlikte, bizlerin de hareket etmemiz gereken alanlar fazlalaşmakta, bu nedenle de yaptığımız hareketlerin de olumsuz sonuçları meydana gelir. Bunlardan sağlığımız için oldukça önemli olan ayaklarımız en çok zararı gören uzvumuzdur. Özellikle ağır işlerde veya sürekli ayakta durmak, vücudumuzun tüm yükünü taşıyan topukların yavaş yavaş sertleşmesine ve ayak bakımının ihmal edilmesiyle topuklarda ciddi derecede çatlaklar meydana gelir.

Biliyorsunuz derilerimiz ölü hücrelerimizden oluşur. Aslında ayakta kaldığımız her süre, kaldırdığımız her ağırlık en üst tabakadaki derimizin hemen altında bulunan canlı deriyi de öldürerek, dış deri kalınlığının artmasına neden olur. Ayaklarımıza daha fazla acımasızca  yüklenerek de topuk çatlaklarımızı oluşturmuş oluruz.

Topuk Çatlağı Tedavisi

Topuk çatlağı tedavisi mümkündür ancak ileri seviyelerde oluşmuş topuk çatlaklarının tedavisi de oldukça uzun süreler alacaktır. O nedenle topuklarımızın sertleştiğini fark ettiğinizde kesinlikle ertelememeli ve bu sorunu çözecek yöntemlere başvurmalısınız.

Topuk Taşı!

Bu yöntemlerden ilki topuk taşıdır. Topuk taşı, sürtünmeyle birlikte topuktaki ölü derileri zamanla atacaktır. Topuk taşından en iyi verimi alabilmek için duş esnasında veya topuk taşı uygulamadan önce ayaklarınızı uzunca bir müddet sıcak suda yumuşatmalı ondan sonra tedaviye başlamalısınız.

Yumuşatıcı Kremler!

Topuk çatlağı oluşumunu tedavi etmek için topuk taşı mutlaka gereklidir. Yumuşatıcı krem tedavisi ise, topuk taşı uygulamanızın canlı deriye yaklaşmaya başladığınızda uygulanması gereken etmendir. Topuk çatlağı oluşmuş bir topukta krem tedavisinin bir faydasını göremezsiniz. Canlı deriye yaklaştığınızı hissettiğiniz dönemde topuk taşı tedavisine devam etmek suretiyle vazelin gibi, bal ve zeytinyağı kürü veya diğer nemlendirici bitkisel kürleri uygulamanızda bir sakınca olmayacaktır.

BİR CEVAP BIRAK